HTML

Magyar Műsor

magyarmusor@gmail.com

Friss topikok

Occupy Kocsis Máté!

2011.11.11. 16:39 Magyar Műsor

Barátságos de bénázó rendőröket, furfangos önkormányzati nénit és teleportáló Kocsis Mátét látott a Magyar Műsor tudósítója a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban Mintegy két tucat civil aktivista elfoglalta Kocsis Máté polgármester irodájának előterét. A tüntetők több órán át némán ülve, táblákat felemelve tiltakoztak a hajléktalanok ellen hozott intézkedések miatt, majd a rendőrök kiemelték, és előállították őket. Az eljárás jelenleg is tart, ma estére A Város Mindenkié civil csoport tiltakozóakciót szervezett Fogda helyett tárgyalás! jelszóval a VIII. kerületi szabálysértési iroda elé.


A rendőrök megérkezése előtt egyszer már az önkormányzat biztonsági személyzete is kiemelte a folyosóra az iroda előterében ülőket, ők azonban egy félóra elteltével visszaszivárogtak, így végül a biztonsági személyzet inkább beletörődött tehetetlenségébe, és megvárta a rendőrséget. 

          Kerényi Imre: Klárika és a fiatalok (a Város Mindenkié csoport felvétele)

Az önkormányzatban eközben próbálták fenntartani a zavartalan munka látszatát, de ahogy az épületben híre ment az eseményeknek, sok dolgozó jelent meg körbenézni. Többségük csodálkozott és/vagy gúnyolódott, volt aki egyszerű fesztiválozásnak nevezte az egészet. Egy idősebb hölgy az összes létező ablakot kinyitotta az amúgy sem túlfűtött folyosón: "ide azért elfér egy szellőztetés". 

Kocsis Máté titkársága arról tájékoztatta az érdeklődő tüntetőket és az ugyancsak tömegesen érkező újságírókat, hogy a polgármester házon kívül van. Nem sokkal később (11.00 körül) Kocsis kijött az irodájából ahova addig még be se ment. Jókedvűen, tegezve köszöntötte a tüntetőket és elmondta, hogy bár egy órára el kell mennie, de utána vissza fog térni. Ekkor már a tüntetőket megfenyegette a biztonsági szolgálat, hogy a 11.30-kor lejáró ügyfélszolgálati idő után el lesznek távolítva az épületből. 

Kocsis ezután már nem került elő, de egyszer megüzente, hogy beszélgetésre várja az egyik emeleti terembe azokat a tiltakozókat, akik rendelkeznek nyolcadik kerületi lakcímkártyával.

Egy órával az előre beígért "eltávolítás" után megérkezett körülbelül harminc rendőr, akik háromszor felszólították a tüntetőket az épület elhagyására: "nem közterületen tartózkodnak engedély nélkül". A tüntetők kisebb csoportja ekkor távozott, a többieket elkezdtek kiemelni és előállítani.

Kerényi Imre: Az orléans-i szűz és a lovas rendőrök
 (a Város Mindenkié csoport felvétele) 

Az önként távozóknak a sorfalban várakozó rendőrök mindannyian megköszönték az együttműködést. A rendőrök feltűnően barátságosabbak voltak a tüntetőkkel, mint az önkormányzat dolgozói, és az épület biztonsági személyzete. A tiltakozók között terjedő elmélet szerint a rendőrök maguk se örülnek a hajléktalan-rendeletekkel járó újabb feladataiknak.

Az előállítás kaotikusan zajlott.  A huszonhárom vésőkig kitartó tiltakozóhoz nem jött elég rendőrautó, ezért az őket egyenként kicipelő rendőrök az utcára érve nem találtak autót. Volt, akit négyen tartottak a levegőben miközben az utca túloldalán lévő járműhöz kellett átcipelniük. A hatodik ilyen akció után befutott két rabomobil.

Már csak öt tüntető lehetett az épületben, amikor ismét lelassult az eljárás. Ekkor visszaengedték a Hír Tv és az Echo Tv munkatársait, majd nem sokkal utánuk a többi tv-s stábot. Az utolsó előállítások ezért fél órás szünet után történtek meg.

 

 

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: tüntetés hajléktalanok kocsis máté

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarmusor.blog.hu/api/trackback/id/tr703370967

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tüntetők lepték el Kocsis Máté irodáját 2011.11.11. 19:35:08

Mintegy 30 civil foglalta el Kocsis Máté józsefvárosi irodáját, a rendőrség egyesével hozta ki, majd előállította a civileket....

Trackback: Sikeres a józsefvárosi közrendvédelmi akció 2011.11.11. 18:00:01

Egy hónap alatt 147 körözött bűnözőt fogtak el a VIII. kerületben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása