HTML

Magyar Műsor

magyarmusor@gmail.com

Friss topikok

Mindenképpen szívni fogunk

2011.11.07. 11:55 Magyar Műsor

Nem csak a nemzetközi válság eredménye a magyar gazdaság gyengélkedése, hanem olyan belső problémáké is, melyek lehetetlenné teszik a gyors kilábalást - véli a magyar gazdaságpolitikáról közölt elemzésében a Wall Street Journal.

A vezető konzervatív gazdasági lap szakírója szerint a kormányzatot komoly dilemma elé állította, hogy a forint 12%-ot gyengült szeptember óta az euróval szemben. Egyfelől a forint tudatos gyengítése eszköz lehet a versenyképesség növelésére, ugyanakkor a lakosság 60%-a devizában adósodott el, akiknek komoly problémákat okoz a hazai pénznem gyengülése a külföldi devizákkal szemben.

A kormány ezt orvosolandó próbálta csökkentetni a devizahitelek arányát a végtörlesztéssel és a forintosítás lehetőségével, ez azonban egy olyan ismételt támadás volt a bankszektor ellen, melyet már a nagyobb hitelminősítők se hagyhattak szó nélkül. Az ország várható leminősítése pedig még messzebb űzné azokat a külföldi befektetőket, akik nélkül elképzelhetetlen a gazdasági növekedés beindulása.

A WSJ által megszólaltatott gazdasági szakemberek szerint ebbe a kettős présbe került a kormány gazdaságpolitikája. A legelkeserítőbb prognózist John Peta mondja ki, aki szerint egy esetlegesen kedvezőbb nemzetközi gazdasági hangulatban is kockázatos országnak minősülnénk.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarmusor.blog.hu/api/trackback/id/tr703360537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása