HTML

Magyar Műsor

magyarmusor@gmail.com

Friss topikok

Durván lebuknak az EP-képviselők

2011.11.03. 01:35 Magyar Műsor

Gazdasági válság közben hagyományosan pénzügyi populizmusba menekülünk. Hát még, ha a visszafogottság és transzparencia élharcosainak számító EP-képviselők zsebében turkálhatunk.

Strasbourgba már az alapfizetésért is megéri kikerülni, de az igazán nagy lehetőség az alapbéren felüli és szigorúbb elszámolás nélkül kiosztott juttatásokban rejlik. A német RTL 2008-as riportjában leplezte le a költségtérítéssel visszaélő képviselőket. A Magyar Műsor olvasói most a riport magyar felirattal ellátott premierjét nézhetik meg.

Az akkor kipattant botrány hatására egységesítették az alapbéreket, megtiltották, hogy a képviselők saját családtagjaikat foglalkoztassák, a visszaéléseket azonban a mai napig nem tudták megakadályozni. Idén tavasszal az azóta már megszűnt News of the World című bulvárlap leplezett le újabb képviselőket, akik már az RTL riportból jól ismert módon, a napi 300 eurós díjért cserébe írták alá a jelenléti ívet kora reggel, majd bőröndjeikkel a hónuk alatt siettek a pályaudvarra. 
 

Szólj hozzá!

Címkék: parlament európa

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarmusor.blog.hu/api/trackback/id/tr593349381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása